< Grįžti į sąrašą

Anatomijos atlasas
Trevoras Vestonas

24,90
155p.

Į krepšelį


Ląstelių, audinių ir organų sandara.
Organizmo sistemos ir jų veikla.
Medicinos terminų (apie 250) žodynėlis.
Puikios schemos, diagramos ir paveikslai.

Trevoras Vestonas (Trevor Weston) turi ilgametę medicinos praktikos patirtį, nes ilgą laiką dirbo bendrosios praktikos gydytoju bei konsultavo ligoninėse. Gavęs diplomą, 1953-1955 metais jis tarnavo Karališkosios armijos Medicinos padalinyje. 1961 metais už pagyvenu¬sių žmonių kurtumo tyrimus jam suteiktas medicinos daktaro vardas. 1967-1984 metais jis dirbo leidinio „Šeimos gydytojas“ redaktoriumi. Trevoras Vestonas vadovavo savo įsteigtiems Sveikatos švietimo Audiovizualiniams kursams, redagavo ir konsultavo leidinį „Gydytojo atsakymai“. Už nuopelnus jis apdovanotas Bendrosios praktikos gydytojų Karališkojo koledžo BUTTERWORTH aukso medaliu.

„Trevoro Vestono „Anatomijos atlasas“ skirtas plačiam skaitytojų ratui, tai — lyg anatomijos ir fiziologijos skaitiniai, parašyti populiaria kalba, iliustruoti itin puikiais, aiškiais, schematiškais paveikslais. Jis išverstas į daugelį kalbų, tinka kiekvienam žmogui, besidominčiam savo ir savo vaikų sveikata.
Sumanius išleisti šį atlasą lietuvių kalba ir gavus „MAR- SHALL CAVENDISH“ leidyklos sutikimą, kilo mintis jį pertvarkyti, papildyti žiniomis iš naujausių anatomijos leidinių. Dėl to visuose atlaso skyriuose yra likusi originalaus teksto struktūra, tačiau lietuviškas tekstas parašytas iš naujo (ypač antrasis, penktasis-vienuoliktasis skyriai) pagal Tarptautinės anatomijos nomenklatūros bei aukštųjų mokyklų anatomijos programos reikalavimus. Knygoje glaustai pateikiami ir histologijos, fiziologijos bei biochemijos pradmenys.
Daugelis šios lietuviškos knygos skyrių tinka kai kurių specialybių (biologijos, biomechanikos, slaugos, stomatologijos) studentams, busimosioms medicinos seserims, biologijos mokytojams, gimnazijų moksleiviams. Kaip papildoma mokomąja priemone „Anatomijos atlasu“ galėtų naudotis ir gydomosios bei pediatrijos specialybių studentai medikai.“
Janina Tutkuvienė, Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto Anatomijos, histologijos ir antropologijos katedros docentė, medicinos mokslų daktarė







Šią ir daugelį kitų prekių galite įsigyti ir užsukę į Aum centro parduotuvę Kaune:
Kęstučio g. 83 (Priešais muzikinį teatrą)
Darbo laikas ir žemėlapis čia.
Laukiame Jūsų!



Peržiūrėtos prekės
Anatomijos atlasas
€24,90

EnglishEstonianGermanLatvianLithuanianPolish