< Grįžti į sąrašą

Bafometas
Uždraustieji amuletai

24,00

Į krepšelį


Šviesa ir tamsa

Tai paslaptinga, ožio galva pasipuošusi figūra, sutinkama okultizme. Vakarietiškoje kultūroje šis paslaptingas padaras sutinkamas gana dažnai ir populiarumą įgijo tik XX amžiuje nors Bafometo vardas aptinkamas net 

XI amžiaus metraščiuose. Šiandien, ši figūra asocijuojama su okultizmu, ritualine magija.

       Bafometas yra dvylytė asmenybė - savyje įkūnydamas abiejų lyčių savybes. Dvilytiškumo koncepcija yra labai svarbi okultizme, kur ji yra laikoma paskutiniu žingsniu prieš tampant viena su Dievu.

       Tai asmuo, kuriame susitinka ir pasiekia nepriekaištingos pusiausvyros priešingos energijos. Ožio galva simbolizuoja žmogaus gyvulišką, egoistišką, instinktais paremtą prigimtį. Tačiau pentagrama – dieviška šviesa, tarp jo ragų, simbolizuoja žmogaus dvasingumą. Nei viena nei kita žmogiška pusė nėra išvengiama, kadangi žmogaus prigimtis yra dvilypė. Su Bafometo pagalba šios dvi energijos gali veikti harmonijoje – neslopindamos, bet papildydamos viena kitą.


Daugeliui, tai juodosios magijos simbolis, dar žinomas kaip Mendeso ožys. Tačiau ugnies fakelas jam tarp ragų atskleidžia gilesnę šio simbolio prasmę: amžiną kovą tarp šviesos ir tamsos. Šis talismanas ypač tiks jau ilgesnį laiką draugaujantiems su magija.
 Su grandinėlė, akys - Svarovskio kristalai, pakuotas zomšiniame maišelyje.

Dydis: 4,5 x 2,5 (cm)





Šią ir daugelį kitų prekių galite įsigyti ir užsukę į Aum centro parduotuvę Kaune:
Kęstučio g. 83 (Priešais muzikinį teatrą)
Darbo laikas ir žemėlapis čia.
Laukiame Jūsų!



Peržiūrėtos prekės
Bafometas
€24,00

EnglishEstonianGermanLatvianLithuanianPolish